UAE Tour wordt gestaakt omdat coronavirus is opgedoken in karavaan

  De laatste twee, relatief vlakke, ritten in de Emiraten gaan niet meer door.

  De laatste 2 etappes van de UAE Tour, in de Verenigde Arabische Emiraten, zijn uit veiligheidsoverwegingen geschrapt. Bij 2 Italiaanse personeelsleden van een ploeg werd het coronavirus vastgesteld. Hierdoor moesten alle renners en stafleden zich, in het holst van de nacht, laten testen.

  Verschillende teams hadden het nieuws van de afgelasting al getweet en even later kwam ook het Ministerie van Sport van Abu Dhabi en uiteindelijk ook de organisatie met een verklaring naar buiten. Omdat 2 Italiaanse personeelsleden van een van de deelnemende teams positief hebben getest, moest er ingegrepen worden. "We hebben deze beslissing genomen om de bescherming van alle betrokkenen te waarborgen. Veiligheid gaat boven alles."

   

  De renners werden in het holst van de nacht uit hun bed gelicht om getest te worden op het coronavirus. "Alle procedures die nodig zijn, ook quarantaine-maatregelen, zullen worden genomen om de verspreiding van het virus in de kiem te smoren", zegt de organisatie.

   

  Wellicht wordt Adam Yates uitgeroepen tot eindwinnaar van de ronde, maar hierover bracht de organisatie nog geen uitsluitsel. Het valt ook nog af te wachten of er nog meer gevolgen zijn van deze opschorting. De Deense rijder Michael Mørkøv had normaal gezien van de Emiraten rechtstreeks naar Berlijn moeten vliegen om daar op het WK baanwielrennen deel te nemen aan de ploegkoers. Zijn deelname is nu onzeker.

  UAE Tour
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1wegwedstrijdDubai - Dubai148 kmAckermannAckermann
  2wegwedstrijdHatta - Hatta Dam168 kmEwanEwan
  3wegwedstrijdDubai - Jebel Hafeet184 kmYatesYates
  4wegwedstrijdDubai - Dubai173 kmGroenewegenYates
  5wegwedstrijdAl Ain - Jebel Hafeet162 kmPogacarYates
  6wegwedstrijdRuwais - Al Mirfa160 km
  7wegwedstrijdAl Maryah Island - Abu Dhabi127 km