AA Gent gelooft in zijn kansen: "1-0 is moeilijk, maar niet onoverkomelijk"

  Kan AA Gent thuis afrekenen met AS Roma?

  AA Gent verliet vorige week Rome zonder doelpunt, maar met het gevoel dat alles nog mogelijk is. Dat is toch wat Sven Kums en Jess Thorup op hun persbabbel duidelijk maakten. "Als we morgen kunnen verrassen, dan maakt het niet uit hoe we dat doen."

  Kums: "We moeten het spel naar ons toetrekken"

  AA Gent verloor vorige week met 1-0 na een verdienstelijke wedstrijd in het Stadio Olimpico. "We hebben toen goed gespeeld, zeker na de pauze, maar we hebben onze kansen niet gegrepen", vertelt Sven Kums.

   

  "1-0 is een moeilijk resultaat, maar ook niet onoverkomelijk. We moeten vol aan de bak en moeten het spel naar ons toetrekken. Dan kunnen we thuis veel en zullen we zien of dat genoeg is."

   

  "We moeten dominant proberen te spelen. De kansen die je hebt, moet je beter uitspelen. De tweede helft in Rome heeft ons vertrouwen gegeven. We geloven dat we ook thuis iets kunnen betekenen."

  Thorup: "We geloven dat we iets kunnen doen"

  AA Gent-coach Jess Thorup beseft dat een tegendoelpunt morgenavond dodelijk kan zijn voor de Belgische gastheer. "Daarom is het zo jammer dat we in Italië niet gescoord hebben", zegt de Deense T1.

   

  "Maar dit resultaat biedt ook nog veel kansen. We geloven in onszelf en we geloven dat we iets kunnen doen. We weten dat we moeten scoren. Eerst één doelpunt en daarna zien we wel. Er zijn veel mogelijke scenario's en we zijn op alles voorbereid."

   

  "Als je in deze fase van de competitie zit, dan wil je gewoon doorstoten. Roma was bij de loting de lastigste tegenstander. Als we morgen kunnen verrassen, dan maakt het niet uit hoe. Als we het flikken, dan ben ik zeer tevreden."

  Bekijk een samenvatting van de heenmatch: