Lefevere: "Evenepoel reed op bepaald moment 82 km/u in de tijdrit"

  Patrick Lefevere had veel redenen om te lachen tijdens de Ronde van de Algarve.

  Remco Evenepoel deed gisteren alweer heel wat monden openvallen met dag- en eindwinst in de Ronde van de Algarve. Teammanager Patrick Lefevere beleefde het vanaf de eerste rij in de ploegauto. "Ik heb al veel kampioenen meegemaakt. Dit kan er ook nog wel bij", zegt Lefevere.

  "Tikje uitdelen aan Dennis kan geen kwaad"

  Patrick Lefevere zat gisteren in de volgwagen achter Remco Evenepoel. Na de dag- en eindzege van Evenepoel straalde de CEO van Deceuninck-Quick Step uiteraard. "Het is ongelooflijk dat ik achter hem kon rijden in de tijdrit. Tom Steels zat naast mij en stuurde de hele tijd bij. Het was indrukwekkend."

   

  "Hij heeft risico's genomen, maar dat moest om te winnen. Almeida was bijna gevallen op het kasseistrookje, het hangt dus van kleine dingen af. Het verschil was uiteindelijk 10 seconden. Waar win of verlies je die?"

   

  "Het was ook de eerste keer dat ik hem volgde in een tijdrit. De snelheden die hij haalde waren indrukwekkend. Op een bepaald moment reed hij zelfs 82 km/u. Weliswaar in een afdaling, maar je moet het toch maar doen op een tijdritfiets."

   

  "Dat hij bovendien ook nog het parcoursrecord pakt, maakt mij niet veel uit. Je kan dat moeilijk vergelijken. Maar een klein tikje uitdelen aan Rohan Dennis, dat kan geen kwaad."

  Het was ook de eerste keer dat ik Evenepoel volgde in een tijdrit. De snelheden die hij haalde waren indrukwekkend. Op een bepaald moment reed hij zelfs 82 km/u.

  "Dit kan er ook nog wel bij"

  Waar eindigt dit voor Evenepoel? "We moeten niet te ver vooruitkijken. Eerst volgt de Tirreno-Adriatico. De tijdrit op de slotdag is wat kort voor hem, maar het is niet de bedoeling dat hij elke wedstrijd waaraan hij deelneemt ook wint."

   

  "Daarna zien we wel welke campagne we doen in België als hij niet te vermoeid is. In principe rijdt hij de Brabantse Pijl en daarna Luik-Bastenaken-Luik. Dan gaan we al naar Boedapest voor de Giro-tijdrit. We bekijken het stap voor stap."

   

  In de nadagen van zijn carrière moet het voor Lefevere toch speciaal zijn om met een talent als Evenepoel te werken. "Het is heel mooi wat er gebeurt. Ik heb al heel veel grote kampioenen meegemaakt, dit kan er ook nog wel bij."

  De babbel met Lefevere: