NBA All Star Game MVP Award wordt Kobe Bryant MVP Award

    Dit is een eerbetoon voor de 41-jarige Kobe Bryant, die vorige maand dramatisch om het leven kwam.

    Het All Star-weekend in Chicago is ook een eerbetoon aan Kobe Bryant, de in januari in een helikoptercrash overleden basketballegende. NBA-commissaris Adam Silver maakte bekend dat de NBA All Star Game MVP Award voortaan de Kobe Bryant MVP Award zal heten.

    Kobe Bryant was 18 keer geselecteerd voor het All Star Game, 4 keer won hij de All Star MVP, een gedeeld record. Vanavond zal de Kobe Bryant MVP Award voor het eerst uitgereikt worden aan de meest waardevolle speler van de All Star Game in Chicago.

     

    Bryant maakte zijn ASG-debuut in 1998 op 19-jarige leeftijd, de jongste speler ooit in een All Star Game. Zijn 18 selecties zijn net niet het record, enkel Kareem Abdul-Jabbar telt er 19.