VIDEO: NBA-toekomst? All-star Tatum en rookie Williamson maken indruk

  Jayson Tatum mocht zich met 39 punten terecht op de borst kloppen.

  Zijn eerste selectie voor de NBA All-Star game heeft Jayson Tatum vleugels gegeven. Met 39 punten loodste de 21-jarige topschutter de Boston Celtics na twee verlengingen voorbij de LA Clippers. Bij de Pelicans maakte rookie Zion Williamson indruk.

  Met de Boston Celtics tegen de LA Clippers kreeg de NBA nog een topaffiche voor de pauzeknop wordt ingedrukt voor de All-Star game. De nummers drie uit de Eastern en Western Conference stelden niet teleur: de beslissing viel pas na twee verlengingen.

   

  De 21-jarige forward Jayson Tatum demonstreerde nog eens waarom hij een eerste selectie voor de All-Star game op zak heeft: 39 punten en enkele knappe defensieve acties tegen Clippers-ster Kawhi Leonard. Ook teamgenoot Marcus Smart deed zijn duit in het zakje met 31 punten.

   

  Zo gingen de Celtics in double overtime voorbij de Clippers met 141-133. Met hun 38ste zege van het seizoen verstevigt Boston zijn derde plek in het Oosten, achter de autoritaire leider Milwaukee en kampioen Toronto. De Clippers blijven derde in het Westen, achter de LA Lakers en Denver.

  Zion Williamson in voetsporen Michael Jordan

  In de tweede wedstrijd van de avond toonde Zion Williamson opnieuw zijn klasse. De rookie van New Orleans, die in 2019 als eerste uit de draft werd gekozen, maakte 32 punten in de thuiswedstrijd tegen Oklahoma City. Dat volstond evenwel niet voor de overwinning: de Pelicans gingen met 118-123 onderuit.


  Williamson miste de eerste drie maanden van het seizoen door een knieoperatie maar heeft sinds zijn debuut veel indruk gemaakt. Hij scoorde minstens 20 punten in acht van zijn tien eerste wedstrijden. Het is van Michael Jordan in 1984 geleden dat een rookie zo'n statistiek kan voorleggen.

  NBA