Lokeren verliest weer: "Opgeven doen we nooit" (maar de fans denken er anders over)

  Jelle Van Damme spreekt na de nederlaag in Westerlo met de fans.

  Behoudens een mirakel is Lokeren gedoemd tot de play-downs. Zeker na het 3-2-verlies in Westerlo ziet het er steeds meer naar uit dat het tot een zware overlevingsstrijd zal komen met Roeselare of Lommel.

  Lokeren verloor zijn inhaalmatch op Westerlo gisterenavond met nipte cijfers. Altijd loopt er wel iets verkeerd, waardoor de Waaslanders met lege handen achterblijven.

   

  De gang van zaken moet trainer Stijn Vreven stilaan tot wanhoop drijven, maar Vreven weigert de handdoek nu al in de ring te gooien.

   

  "We hebben in korte tijd twee keer van Westerlo verloren. De eerste keer was het een non-wedstrijd, ditmaal is het tot het einde een wedstrijd gebleven", zei Vreven na de nieuwe nederlaag op het youtube-kanaal van de Proximus League.

   

  "We hebben de goals wel te gemakkelijk weggegeven. We lieten te makkelijk trappen en verdedigden zeer matig in die drie fases. Toch bleven we met 2 goals in de match, dus zijn we blijven gaan. Er zat meer in, al wil ik niet beweren dat Westerlo de zege gestolen heeft."

   

  "Maar ik heb dus wel een strijdvaardige ploeg gezien die voor een resultaat gegaan is. We hebben niet opgegeven. Maar goed: de statistieken zijn gewoon slecht, want we hebben 0 punten."

  "Opgeven doen we nooit"

  Na 25 speelrondes, 3 voor het einde, staat Lokeren troosteloos laatste in 1B met 19 punten. Roeselare, de op een na laatste, heeft er 23. Lommel staat er net boven met 26. Tussen die drie ploegen zal het gaan om de degradatie naar 1e amateur af te wenden.

   

  Vreven: "We zitten in een slechte situatie, maar opgeven doen we nooit. We moeten samenblijven, ook in de play-downs. We gaan die play-downs op leven en dood spelen, want in voetbal is veel mogelijk. De prijzen worden aan de meet uitgedeeld."

   

  Ook Amine Benchaib, die in Westerlo scoorde, houdt er (willens nillens?) de moed in.

   

  "Het geloof is er nog dat het goed komt", zegt Benchaib. "Als we ons moeten redden in de play-downs gaan we dat gewoon doen."

   

  "Met de mentaliteit van vanavond in Westerlo moeten we blijven strijden en dan kunnen we ons handhaven, ook al hebben we het geluk dit seizoen nog niet aan onze kant gehad."

  De fans hebben er nog maar weinig vertrouwen in

  Intussen wachten de supporters van Lokeren nog altijd op nieuws over de toekomst van de club. Lokeren zou gaan samenwerken met een Chinese investeerder, maar daar is nog altijd geen officieel akkoord over.

   

  Ook gisteren kon het bestuur niet met een overtuigende uitleg naar buiten komen en dat begint de supporters danig op de zenuwen te werken. In Westerlo hadden ze een spandoek meegenomen met daarop de tekst: "Bestuur, onze vraag is duidelijk: hoe gaan jullie het vertrouwen herwinnen?""