Motorcrossers trotseren Ciara in vettige modderrace

  De omloop in Hawkstone Park lag er erg zwaar bij.

  De motorcrossers zijn niet gezwicht voor het stormweer. Ook in Hawkstone Park in Engeland kwam Ciara goeiedag zeggen, maar de traditionele openingsrace van het nieuwe seizoen ging wel door. De Nederlandse topper Jeffrey Herlings won, Julien Lieber werd 5e, Kevin Strijbos 7e in de modderrace.

  De omloop in Hawkstone Park lag er loodzwaar bij. De storm had het parcours omgedoopt in een modderpoel, de deelnemers waren nagenoeg onherkenbaar in de vettige brij.

   

  Jeffrey Herlings kwam in de eerste manche ten val, toch wist hij zich vanuit de achterhoede naar voren te werken en passeerde hij als 3e de finish. In de tweede manche was de Nederlander wel goed weg en reed hij van start tot finish aan de leiding. Het leverde hem de zege op in Engeland.

   

  Herlings troefde de Brit Shaun Simpson en landgenoot Glenn Coldenhoff af. Julien Lieber werd met een 5e plaats beste Belg, Kevin Strijbos was 7e, Brent Van Doninck 8e.

  Beelden van de modderrace:

  Jeffrey Herlings gaat dit jaar op jacht naar zijn tweede wereldtitel in de MXGP. Hij won zijn eerste in 2018, maar kon zijn titel door blessureleed afgelopen jaar niet verlengen.

  Die wereldtitel ging naar de Sloveen Tim Gajser.

   

  Dit jaar staat Herlings er fysiek beduidend beter voor en kan hij het seizoen in goede conditie beginnen. Het WK opent dit jaar op 1 maart met de Grote Prijs van Groot-Brittannië in Matterley Basin.