De Kansas City Chiefs winnen voor de 2e keer in de geschiedenis de Super Bowl

  Groot feest bij de Kansas City Chiefs.

  De Kansas City Chiefs hebben de 54e editie van de Super Bowl op hun palmares geschreven. De Chiefs versloegen in het Hard Rock Stadium van Miami de San Francisco 49ers met 31-20.

  Het zag er lang naar uit dat de titel naar de 49ers zou gaan. Met nog minder dan 7 minuten te spelen leidde San Francisco met 20-10, na 10-10 bij de rust.

   

  San Francisco had zijn kloofje in het 3e kwart uitgebouwd, maar Kansas City slaagde erin om in de slotfase 3 touchdowns te scoren en zo het laken naar zich toe te trekken.

   

  Man van de wedstrijd werd Patrick Mahomes, de pas 24-jarige quarterback van Kansas. Hij lag met een aantal zeer precieze passes over grote afstand aan de basis van 2 touchdowns en scoorde er ook nog eentje met een eigen loopactie. 

   

  Kansas City neemt de titel over van de New England Patriots, die de trofee vorig jaar wonnen. Het is de tweede titel uit de clubhistorie. Het eerste kampioenschap won de ploeg exact 50 jaar geleden.

   

  De 49ers speelden de 7e Super Bowl in hun clubgeschiedenis en blijven op 5 titels staan. Het laatste kampioenschap vierde het Californische team in 1995.

  Samenvatting in actie-tweets:

  Actie-tweets vanuit KC-perspectief:

  Ook spektakel tijdens de pauze

  Tijdens de rust van de wedstrijd stonden alle schijnwerpers in een 12 minuten durende show gericht op Jennifer Lopez (50) en Shakira (43).

   

  Met hun opzwepende muziek trakteerden ze de finale van het Amerikaanse kampioenschap op een uitbundig Latino-sfeertje.

   

  Shakira trapte het spektakel, voor naar schatting zo'n 100 miljoen tv-kijkers, af met haar hits "Whenever, Wherever" en "Hips Don't Lie". JLo gooide er haar welbekende "Jenny From the Block" en "Let's Get Loud" tegenaan.

  De show van JLo en Shakira: