Geen WK atletiek indoor in China door coronavirus

  Het WK atletiek indoor, dat begin maart zou plaatsvinden in China, is uitgesteld door het coronavirus. Het toernooi wordt een jaartje opgeschoven naar 2021. "Voor veel atleten is dit een streep door de rekening", reageert Eline Berings.

  Het WK indoor zou dit jaar plaatsvinden in Nanjing, van 13 tot 15 maart. Maar door het coronavirus dat China teistert, is er nu beslist om het toernooi te annuleren. "Met spijt in het hart stellen we het WK indoor uit tot maart 2021", klinkt het bij de Internationale Atletiekfederatie.

   

  "De beslissing is genomen in overleg met onze medische afdeling en de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. We hebben overwogen om het WK in een andere stad te organiseren, maar omdat het virus zich nog steeds verspreidt, hebben we deze optie laten varen. We zullen nu een nieuwe datum vastleggen in Nanjing in maart 2021."

  Berings: "Streep door de rekening"

  Dat het WK dit jaar niet doorgaat, is onder meer slecht nieuws voor Eline Berings. De hordenloopster is bezig aan haar laatste seizoen en had zich al geplaatst voor Nanjing, maar zal dus niet naar China kunnen afzakken.

   

  Op Twitter vraagt Berings zich af hoe ze nu nog zal kunnen klimmen op de ranglijst. "Ik kan nergens terecht op de grote indoormeetings omdat alle banen ingenomen zijn door atletes die nog niet eens gelopen hebben. Hoe kun je op deze manier je ranking verbeteren als je terugkeert uit blessure?", schrijft Berings, die ook bij Sporza wat uitleg gaf.


  "We zagen het natuurlijk wel allemaal aankomen dat het WK niet daar zou zijn en dat is uiteraard een verstandige beslissing. Maar voor de sporters heeft dit wel enorm gevolgen. Veel atleten hadden dit WK nodig, voor financiën, hun ranking of met het oog op de Olympische Spelen", legt Berings uit.

  Het is spijtig dat het gewoon een jaar uitgesteld is, al begrijp ik ook dat je zo'n groot event niet zomaar even kunt verplaatsen.

  Eline Berings

  "Het is spijtig dat het gewoon een jaar uitgesteld is, al begrijp ik ook dat je zo'n groot event niet zomaar even kunt verplaatsen. Een WK is een enorme organisatie. Als sporter is het wel frustrerend om de dupe te zijn, want dit is toch een serieuze streep door de rekening."

   

  Extra frustrerend voor Berings is dat ze aan haar laatste seizoen bezig is. "Het is echt jammer, want mijn laatste indoorseizoen valt nu in het water en mijn beste tijden zaten eraan te komen. En ook al komt er nu wat meer druk op de ketel, ik ga er niet te lang blijven bij stilstaan. Ik ga mijn plannen richting zomer wat aanpassen. Het WK indoor was belangrijk, maar de Olympische Spelen blijven wel mijn hoofddoel dit seizoen."