• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nick Kyrgios vuurt aces af voor slachtoffers bosbranden

  Nick Kyrgios

  In november won Nick Kyrgios met Australië van België in de Davis Cup Finals.

  Nick Kyrgios (24) komt in actie voor de slachtoffers van de bosbranden die al enige tijd in Australië aan de gang zijn. De Australische tennisspeler doneert de komende weken 200 Australische dollar (125 euro) per ace.

  Vannacht gaat in Australië het nieuwe tennisseizoen van start. Ook in de sportwereld zijn de bosbranden down-under een thema.

   

  "Bad boy" Nick Kyrgios toont zijn goed hart en doet de komende weken een duit in het zakje. Met 200 Australische dollar (of 125 euro) voor elke ace wil hij zijn getroffen landgenoten hulp bieden.

   

  Kyrgios begint zijn seizoen tijdens de ATP Cup, een nieuw landentoernooi in 3 Australische steden. Op 20 januari doet hij mee aan de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

  Nick Kyrgios kreeg al meteen navolging. Zo tweette zijn landgenoot Alex De Minaur dat hij 250 dollar per ace gaat doneren. "Ik denk wel niet dat ik zoveel aces als jou zal slaan", voegde hij er met een knipoog aan toe.

  Australië wordt al maanden geteisterd door bosbranden. Alleen al in de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales is een gebied anderhalf keer zo groot is als België afgebrand. Honderden huizen zijn al in vlammen opgegaan. Lees meer over de bosbranden op VRT.NWS.