Ga naar de inhoud

Goffin opent seizoen op gloednieuwe ATP Cup: "Leuk weer voor je land te spelen"

 ma 30 december 2019 11:17
Goffin speelde als opwarmer al de Diriyah Tennis Cup in Saudi-Arabië.

Na een maand welverdiende rust lijkt David Goffin weer klaar voor het nieuwe tennisseizoen, dat voor het eerst opent met de ATP Cup in Australië. De Luikenaar voert het Belgische team aan in het gloednieuwe lucratieve landentoernooi (15 miljoen dollar). "Op papier ziet het er fantastisch uit."

Eind november eindigde een lang seizoen enigzins ontgoochelend voor Goffin met de uitschakeling in de groepsfase van de Davis Cup. Maar onze landgenoot krijgt meteen een nieuwe kans om de Belgische eer te verdedigen in de ATP Cup, een gloednieuw landentoernooi in Australië van 3 tot 12 januari.

 

"Ik ben heel benieuwd naar het nieuwe evenement", zei Goffin. "Op papier ziet het er fantastisch uit. Een fantastische plek, indrukwekkende stadions, het ziet er echt goed uit. Ik kijk er dan ook naar uit. Hopelijk wordt het echt een leuk toernooi."

 

"Ik vind het leuk om opnieuw voor mijn land te spelen. Ik houd ervan om België te vertegenwoordigen en voor vrienden, het team en België te spelen. We beginnen het jaar met een groot toernooi met een nieuw format. Er wachten ons veel fantastische wedstrijden om het seizoen mee aan te vatten. Ik vind het super."

 

Op de ATP Cup zijn er ook tot 750 punten voor de ATP-ranking te verdienen. Dat is niet het geval in de Davis Cup. "In de eerste plaats speel je natuurlijk voor je land. En als je op het eind ook nog wat punten extra achter je naam hebt, dan is dat ook goed voor je ranking. Je probeert dus elk punt en elke game te winnen, om zo ook wedstrijden te winnen voor je land."

Goffin opent tegen Radu Albot

De eerste tegenstander van de Belgen in groep C is Moldavië. Goffin opent tegen Radu Albot (ATP 46), die onze landgenoot nog niet kon kloppen. Verder neemt België het ook op tegen Groot-Brittannië (zondag) en Bulgarije (dinsdag 7 januari).

 

In elk duel worden twee enkelwedstrijden en één dubbelpartij gespeeld (naar twee winnende sets). De zes groepswinnaars bereiken de kwartfinales, net als de twee beste tweedes. Het toernooi eindigt op 12 januari, kort voor de Australian Open.

 

Naast Goffin verdedigen Steve Darcis (ATP 157), Kimmer Coppejans (ATP 160), Sander Gille (ATP 47 in dubbel) en Joran Vliegen (ATP 39 in dubbel) de Belgische kleuren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.