Rüdiger na nieuw racistisch incident: "Wanneer stopt deze nonsens?"

  Rüdiger in duel met Alderweireld.

  Rüdiger kreeg oerwoudgeluiden naar zijn hoofd geslingerd.

  De derby tussen Tottenham en Chelsea werd gisteren overschaduwd door racisme. Chelsea-verdediger Antonio Rüdiger kreeg oerwoudgeluiden naar zijn hoofd geslingerd. "Ik hoop dat de schuldigen worden gestraft", zegt de Duitser.

  Tijdens Tottenham-Chelsea riep de stadionomroeper tot 3 keer toe de thuissupporters op om zich te gedragen, maar het duel werd niet stilgelegd. Tottenham-fans hadden oerwoudgeluiden gemaakt richting Rüdiger. De verdediger van Chelsea deed zijn beklag op Twitter.

   

  "Het is heel jammer opnieuw racisme in een voetbalwedstrijd te zien, maar het is heel belangrijk om erover te praten", schrijft Rüdiger. "Anders zal het over enkele dagen weer vergeten zijn."

   

  "Ik wil Tottenham als club er niet bij betrekken omdat ik weet dat dit het werk was van slechts enkele idioten. De voorbije uren heb ik heel wat berichtjes met steun gekregen, ook van Spurs-fans. Bedankt daarvoor."

   

  "Ik hoop echt dat de schuldigen worden gevonden en bestraft. In een modern stadion als

  dat van Tottenham met tientallen tv- en veiligheidscamera's moet het mogelijk zijn hen te identificeren en te straffen. Zo niet, zijn er vast en zeker getuigen die het incident gezien en gehoord hebben."

   

  "Het is zo'n schande dat racisme in 2019 nog altijd bestaat. Wanneer stopt deze nonsens?"

  "Alderweireld: "We zijn er allemaal ziek van"

  Toby Alderweireld reageerde bij de BBC ook op het racistische incident: "Ik heb tijdens de match niets gehoord of gezien, maar racisme hoort niet thuis in het voetbal", zegt de Rode Duivel.

   

  "Ik hoop dat ze de individuen snel vinden. Wat er is gebeurd, is niet goed. We zijn er allemaal ziek van."

  Rüdiger klaagt het incident aan op Twitter