Mist houdt halve Belg Kriechmayr niet van winst in Val Gardena én WB-leiding

  " "

  De felle mist zorgde voor 2 lange onderbrekingen.

  " "

  Vincent Kriechmayr is de zoon van een Oostenrijkse skileraar en een Belgische kunstgeschiedenislerares.

  0 / 0

  Vincent Kriechmayr heeft in zeer mistige omstandigheden de wereldbekermanche Super-G in Val Gardena (Ita) op zijn naam gebracht, goed voor zijn 5e wereldbekerzege. Kriechmayr is de zoon van een Oostenrijkse vader en een Belgische moeder. Hij skiet voor Oostenrijk.

  De wedstrijd in Val Gardena werd 2 keer onderbroken door de moeilijke zichtbaarheid. In eerste instantie ging het om een gedwongen pauze van 40 minuten, in tweede instantie moesten de skiërs bijna 1,5 uur wachten.

   

  De 28-jarige Oostenrijker haalde het voor de Noor Kjetil Jansrud (op 0"10) en de Duitser Thomas Dressen (0"22). Het was zijn 3e zege in een Super-G, naast 2 afdalingen.

   

  Kriechmayr neemt met 312 punten de leiding in het algemeen klassement van de Wereldbeker over van de Fransman Alexis Pinturault (264). De Oostenrijker is ook de nieuwe leider in de Wereldbeker Super-G, met 196 punten. Hij passeert zijn landgenoot Matthias Mayer (184).

  Vincent Kriechmayr.

  Foto's van de mist: