Bölöni: "Beste ploeg won zotte match", Wolf: "Fysiek en mentaal erg goed"

  Antwerp en Genk serveerden een aangenaam bekerschouwspel op de Bosuil: 3-3 en penalty's.

  Antwerp-Genk was een echte bekerthriller met alles erop en eraan tot een strafschoppenserie met wisselend succes toe. De reacties van de winnaars en verliezers zaten dan ook vol dramatiek. 

  Haroun: "Met alle respect, maar match had nooit tot verlengingen mogen gaan"

  Faris Haroun stond onze man langs de lijn te woord met een kapot truitje. "Een ongelukje op het veld", lachte de Antwerp-aanvoerder, die op twee gedachten hinkte. "We hadden de wedstrijd sneller moeten afmaken, maar dit is een mooie en goede overwinning."

   

  "Ik ben ook blij voor Sinan, die na moeilijke maanden met soms wat klungelachtige doelpunten weer een beetje de "hero" is van de wedstrijd."

   

  Antwerp zelf bracht Genk weer in de match: "Inderdaad. Met alle respect, maar normaal mag deze match nooit tot verlengingen komen. Dat is onze eigen fout. Twee keer brengen we ze weer terug in de wedstrijd. Daar moeten we van leren. Maar het is wel belangrijk dat we de winning flow behouden en de Bosuil op dit moment een onoverwinnelijk bastion is."

  Bolat: "Verdiende overwinning"

  Sinan Bolat was samen met Dieumerci Mbokani de matchwinnaar bij Antwerp. De doelman zorgde ervoor dat Genk 2 strafschoppen miste. "Ik stop een penalty, wat zeker belangrijk is. We verdienen deze overwinning dubbel en dik. Wij waren de ploeg die altijd wou scoren en wou druk zetten."

   

  "Jammer genoeg slikken we 3 doelpunten, waaronder een snelle tegengoal. Dan weet je dat het moeilijk gaat worden. Tegen Genk is het altijd zo geweest dat we in de laatste minuten goals slikken en dat was vandaag ook zo."

   

  "Het is jammer dat het zo lang moest duren, maar als je wint, vergeet je dat allemaal. Het belangrijkste is dat we geplaatst zijn. De beste ploeg heeft gewonnen."

  Mæhle: "Op deze mentaliteit kunnen we bouwen"

  Dankzij Joakim Mæhle kon Genk niet beter beginnen: al na 4 minuten zorgde de Deen voor 0-1. "Voor de toeschouwers was het een opwindend schouwspel van begin tot eind. Ik denk dat Genk vandaag een goeie prestatie neerzette. De penalty's zijn altijd een loterij."

   

  "We toonden een goeie mentaliteit bij de achterstand en konden 2 keer terugkomen in de match. Die mentaliteit moeten we meenemen naar de toekomst. Hier kunnen we op bouwen."

   

  Ook Sander Berge benadrukte de goeie mentaliteit, maar de Noor van Genk was eveneens onder de indruk van de Antwerpse sfeer: "We knokten twee keer terug. Op het eind kon het alle kanten uit met kansen aan beide zijden. Mentaal waren we sterk, dat is ook nodig als je naar hier komt. Het was weer een vol huis. Ik moet toegeven dat dit een geweldige plek is om te voetballen."

   

  "Zij wonnen dan wel de strafschoppen, maar wij deden het ook goed. In de match hadden we misschien iets meer kunnen doen, maar ik ben heel trots op mijn ploegmaats voor al de inspanningen die ze geleverd hebben."

   

  Toch heerst er ook grote ontgoocheling: "We wilden doorgaan. Maar op deze manier kunnen we niemand bekritiseren."

   

  Genk ligt eruit in Europa, in de competitie loopt het niet en nu is ook de beker afgelopen. Wat nu? "We kijken vooruit. We hebben een mooie kalender tot Kerstmis (met Cercle, Waasland-Beveren en Anderlecht, red) en moeten beginnen punten te rapen. Elke match worden we beter en onze wedstrijd van vanavond toont ons potentieel. Ik ben er zeker van dat we sterk zullen terugkeren in de competitie."

  Wat zeggen de trainers van Antwerp en Genk?

  Bölöni: "Wat een zotte match! Maar verdiende zege"

  Laszlo Bölöni kon niet anders dan beamen wat een geweldige cupmatch het was: "Alles zat erin. Heel wat plotwissels, 6 goals, penalty's, het was echt zot. Maar we hebben de zege niet gestolen. Ik ben blij voor het publiek. En Waasland-Beveren zal komend weekend tevreden zijn dat we 120 minuten hebben gespeeld in moeilijke omstandigheden."

   

  Bölöni had de voorbije dagen een onderhoud met Lamkel Ze. En dat loonde. De Kameroener speelde goed. "Op de eerste goal na", was zijn coach kritisch: "Om goed te zijn, moet je gedisciplineerd zijn. Want op hoog niveau, word je afgestraft. De kleine details moeten beter gerespecteerd worden. Voor hetzelfde geld had Genk zich vandaag kunnen kwalificeren"

  Wolf: "Goeie match van Genk, fysiek én mentaal"

  Hannes Wolf kon nog niet winnen met Genk. Maar de Duitser was wel weer tevreden van wat hij zag. "We toonden het ook al in de tweede helft tegen STVV. Die was heel goed. Ik houd van deze ploeg, zowel fysiek als mentaal. Ook vandaag kwamen we terug. Maar bij penalty's heb je wat geluk nodig."

   

  "We wilden graag doorstoten, maar nu kan alle focus op de competitie. Te beginnen tegen Cercle. We moeten dezelfde mentaliteit tonen." Natuurlijk is Wolf ook ontgoocheld: "Verliezen is dat altijd. Maar het leidt me niet af van hoe ik over mijn team denk. De jongens toonden dat ze klaar zijn en erin geloven. De resultaten vallen tegen, maar we zetten stappen vooruit."

   

  "En dat vind ik heel belangrijk. Je mag niet alleen van de resultaten afhangen. Dat is enkel zwart en wit. Terwijl daar nog zoveel tussenligt." De top 6 in de competitie blijft nu het doel. "Maar we moeten daar niet te veel over praten. Ik wil het wedstrijd per wedstrijd aanpakken."