Marc Wilmots: "In onderhandeling om contract te beëindigen"

  Marc Wilmots: "Het dossier is in handen van mijn advocaten."

  Marc Wilmots is wellicht niet lang meer de bondscoach van Iran. De Belgische trainer ontkent het nieuws dat hij ontslagen is, maar bevestigt wel dat er gesprekken aan de gang zijn.

  De Iraanse media meldden dinsdag dat Marc Wilmots ontslagen was als bondscoach van Iran, maar Wilmots ontkende dat later zelf op Twitter. "In tegenstelling tot wat in de pers verscheen, is er geen onderling akkoord tussen de Iraanse bond, mezelf en mijn staf", schrijft Wilmots.

   

  "We zijn wel in onderhandeling om zo'n akkoord te bereiken. Nadat de Iraanse bond zijn contractuele verplichtingen niet nagekomen was en na mijn gerechtvaardigde beëindiging van het contract, is het dossier in handen van mijn advocaten. Ik onthoud me dan ook van meer commentaar."

   

  De 50-jarige Wilmots tekende eind mei in Teheran een contract tot het WK van 2022. In de eerste 4 kwalificatiewedstrijden slikten de Iraniërs al twee nederlagen, tegen Bahrein en Irak. Het land staat zo pas op de derde plaats in de Aziatische kwalificatiegroep C, op 5 punten van leider Irak.