VIDEO: Dallas en Doncic stoppen zegereeks van LA Lakers en James

  Luka Doncic (l) krijgt LeBron James (r) klein.

  Luka Doncic heeft het Staples Center stil gekregen. De vedette van de Dallas Mavericks werd pas laat wakker, maar een uitstekend derde quarter volstond om de LA Lakers van LeBron James van een elfde opeenvolgende zege te houden. Het werd 100-114 in Los Angeles.

  De Mavericks bevestigden hun statuut van NBA-titelpretendent door de Lakers hun zwaarste nederlaag van het seizoen aan te smeren. James en co.  blijven wel leider in de Western Conference.

   

  De thuisploeg begon nochtans het best aan de topper. Ze domineerden Dallas naar het beeld van Doncic, die onder zijn kunnen bleef. De 20-jarige Sloveen zette maar 2 van zijn 9 schoten om (waaronder 1 van 5 driepuntpogingen) in de eerste twee quarters. Maar het scorebord bij de rust (62-59) bleef de bezoekers hoop geven.

   

  In het derde quarter ontbond Doncic dan zijn duivels. 16 punten, 4 rebounds en 5 assists later haalden de Mavericks 35 punten, de Lakers bleven steken op 17. Een tussenspurt van 28-5 richting 67-87 deed de thuisploeg de das om.

   

  Met Dallas-legende Dirk Nowitzki in de zaal beëindigde Doncic zijn match met 27 punten, 9 rebounds en 10 assists. De Sloveen werd wel goed geholpen door zijn teammaats Dwight Powell, Kristaps Porzingis en Justin Jackson, elk goed voor 15 punten, en Delon Wright met 17 punten.

   

  De Mavs verschalkten de verdediging van de Lakers, de op 2 na beste van de NBA, die nochtans geen bleek figuur sloeg met 9 steals, waarvan 4 voor LeBron James, en 3 blocks, waarvan 2 voor Anthony Davis. De toppers van de Lakers gaven thuis met respectievelijk 25 punten, 9 rebounds, 8 assists en 27 punten, 10 rebounds en 2 assists, maar dat bleek niet voldoende om Doncic en de zijnen af te stoppen. Voor de Mavericks is het de zevende overwinning in acht wedstrijden.

  Bekijk het straffe 3e quarter van Doncic (16 ptn)

  Davis (20 ptn) en James (15 ptn) domineren de eerste helft

  Dit is wat we bedoelen: LeBron bedient Davis voor een alley oop