Broederliefde in Mol: zo helpt Mathieu zijn broer David aan het podium

  De belangrijkste uitdagers van Mathieu van der Poel lieten verstek gaan voor de veldrit in Mol. Toch ging de wereldkampioen er nog niet meteen vandoor. Hij had duidelijk een plan: zijn broer aan een podiumplaats helpen. 

  Mathieu houdt de benen stil en kijkt achterom

  Met een eerste prik in de beginfase slaat Mathieu meteen een gat op de rest. Toch zie je hem aarzelen en omkijken. "Waar zit mijn broer?", zie je de wereldkampioen denken. Hij houdt de benen stil.

  Een listig steekspel

  David van der Poel trekt ten aanval. Thijs Aerts heeft geen antwoord op de demarrage en moet het gat laten. Mathieu laat begaan. 

  Mathieu glipt weg bij de achtervolgers

  Het duurt niet lang vooraleer de broers er samen op uittrekken. Mathieu demarreert uit de achtervolgende groep en sluit aan bij David. Samen naar de finish, lukt dat? "Ik had hem wel willen laten winnen, maar dat zou hij niet willen. We zouden gesprint hebben", zegt Mathieu na de cross.

  David gaat over zijn toeren om technische Mathieu bij te benen

  Bij elke passage door het zand loopt Mathieu uit op zijn broer. Het kost David enorm veel krachten om elke keer weer terug te keren. "Ik moest over mijn toeren gaan", zei hij achteraf. 

  Tuimelperte van Mathieu brengt alles weer samen

  Zelfs een technisch sterke Mathieu van der Poel struikelt al eens. In de voorlaatste ronde brengt dit alles weer samen. 

  De finish: Mathieu op 1, Meeusen op 2 en David op 3

  Corendon-Circus boven in Mol. Mathieu trekt in het slot pas echt door en haalt een logische zege binnen. David haalt alsnog het podium, net als Tom Meeusen.