Dit zijn de scenario's voor de Belgian Cats bij de olympische loting

  Morgen kennen de Belgian Cats hun tegenstanders in het olympisch kwalificatietoernooi begin februari. Die loting, morgen vanaf 14u, heeft strikte regels om ervoor te zorgen dat elk continent een vertegenwoordiger heeft in Tokio. Wij zochten uit in welke groepen België terecht kan komen.

  Oostende is één van de vier gaststeden voor de kwalificatietoernooien. Het is hierdoor al zeker dat België zeker niet uitkomt tegen Frankrijk, Servië en China, de andere gastlanden. De Cats kunnen ook Europees kampioen Spanje niet tegenkomen, dat sowieso in de groep van China terechtkomt.

   

  Zo is de kans 1 op 2 dat de Belgische vrouwen Japan treffen. Net als wereldkampioen VS is Japan al geplaatst, maar speelt het het kwalificatietoernooi als voorbereiding. Japan mag niet in de groepen van China, Australië en de Verenigde Staten belanden.

   

  Wat ook vastligt, is dat de 2 Afrikaanse landen in dezelfde poule moeten spelen, dat elke groep maximaal 2 Europese landen mag bevatten en dat Brazilië niet mag uitkomen tegen de Verenigde Staten of Canada. Door al die regels zijn er nog 12 mogelijke groepen voor de Belgian Cats: 3 met de VS, 6 met Australië en 3 mogelijke poules met Canada.

  • Volg de loting woensdag vanaf 14u met livestream op sporza.be
  groep met de VS groep met Australië groep met Canada
  VS Australië Canada
  Nigeria Brazilië Japan
  Mozambique Zweden Zweden
       
  VS Australië Canada
  Groot-Brittannië Brazilië Japan
  Zuid-Korea Puerto Rico Zuid-Korea
       
  VS Australië Canada
  Groot-Brittannië Brazilië Japan
  Puerto Rico Zuid-Korea Puerto Rico
       
    Australië  
    Nigeria  
    Mozambique  
       
    Australië  
    GBR  
    Zuid-Korea  
       
    Australië  
    Groot-Brittannië  
    Puerto Rico  

  De loting uitgelegd

  Pot 1 Pot 2 Pot 3 Pot 4
  Verenigde Staten Frankrijk Japan Zuid-Korea
  Australië Servië Brazilië Zweden
  Spanje China Nigeria Puerto Rico
  Canada België Groot-Brittannië Mozambique