Thiam denkt in levensproject ADEPS aan "stoppen op positieve noot op OS 2024"

  " "

  Nafi Thiam is het uithangbord van ADEPS om studeren/werken en topsport te combineren.

  Nafi Thiam heeft op een persmoment van ADEPS - de tegenhanger van Sport Vlaanderen - de Olympische Spelen van Parijs 2024 genoemd als een mogelijk eindpunt van haar carrière. De huidige olympische meerkampkampioene, die dan 30 jaar is, zou haar loopbaan graag "op een positieve noot beëindigen".

  Maar aan haar afscheid wil Thiam (25) nu nog helemaal niet denken. Ze concentreert zich op de Spelen van Tokio 2020. "We zijn nu op 35 weken van de Spelen. Ik zit nu in mijn tweede week training en we doen het heel voorzichtig aan."

   

  "Ik heb het gevoel dat ik goede vorderingen maak. We gaan een aantal stages doen, ook competities, maar voorlopig is het nog wat vroeg om daarover al in details te treden. Ik zal klaar zijn voor Tokio, daar twijfel ik niet aan", haalt de vicewereldkampioene aan. In Doha verloor ze voor het eerst een grote outdoorcompetitie sinds de Spelen van 2016. Daarna combineerde ze de olympische, wereld- en Europese titel.

   

  Na Tokio 2020 noteerde ze vandaag ook Parijs 2024 in haar agenda. "De weg is nog lang en we zullen wel zien, maar het is inderdaad zo dat ik mijn 30 verjaardag vier op de Spelen in Parijs. Dat zou wel een ideale gelegenheid bieden om mijn carrière op een mooi hoogtepunt af te sluiten", liet ze een ballonnetje op. Daarna wil ze haar studies geografie, waarvoor ze in september haar bachelor haalde, laten renderen.

   

  Zo luidt alvast haar "levensproject (projet de vie, red)" bij ADEPS. Dat was ook het onderwerp van de dag op de persconferentie. Het "levensproject" van ADEPS wil sporters op een zodanige manier begeleiden dat atleten op het hoogste niveau hun sport kunnen combineren met hun studies om zo nog een mooi uitzicht te hebben op een professionele carrière na de sport.

   

  "De planning, adviezen en oriëntering, zowel op studievlak als op professioneel vlak, en het creëren van werk, dat zijn onze missies", legde projectleider Jean-Michel Garin van ADEPS uit.

  Zeker in het begin van mijn carrière hebben mijn studies een belangrijke rol gespeeld.

  Nafi Thiam promoot ADEPS

  Nafi Thiam, die haar universitaire studies in de geografie combineerde met de meerkamp, kon het belang hiervan ook niet genoeg benadrukken." Zeker in het begin van mijn carrière hebben mijn studies een belangrijke rol gespeeld. Ik was toen 18-19 jaar en het zorgde voor een goed evenwicht. Ik kon mezelf ontladen door me in een milieu te begeven van studenten die zich niet per se interesseerden in de sport. Dat hielp om de druk wat van me af te laten vallen en zorgde er ook voor dat ik aan andere dingen in het leven kon denken tijdens de moeilijkere momenten in mijn carrière."