"De glazen van mijn bril barsten": Consternatie na gemiste penalty Diagne

Slapstick bij Club Brugge.

Mbaye Diagne (28) heeft zichzelf in een moeilijke positie geworsteld bij Club Brugge. De Senegalese spits versierde een kwartiertje voor tijd een penalty tegen PSG en eiste de bal ostentatief op. Aanvoerder Hans Vanaken, de nummer één op de lijst, droop foeterend af. Op de koop toe schoot Diagne zijn penalty erg slap op Navas.

Ruim een kwartier voor tijd kreeg Club Brugge dé kans om langszij te komen in het Parc des Princes. Invaller Mbaye Diagne ging tegen de grond na contact met verdediger Thiago Silva en de bal ging op de stip.

 

Hans Vanaken is de vaste man voor de Brugse strafschoppen en mist zo goed als nooit. Maar Vanaken kreeg vanavond niet de kans om te trappen.

 

De aanvoerder werd weggestuurd door de aanvaller en zelfs het geschreeuw van coach Philippe Clement - die voor Vanaken ijverde - mocht niet baten.

 

Alsof het nog niet bedenkelijk genoeg was, trapte Diagne zijn penalty erg slap op PSG-doelman Navas. Aan de zijlijn kon Clement zijn ogen niet geloven: met een wegwerpgebaar en een oerschreeuw liet hij zijn ongenoegen blijken. 

Tweets over het tafereel: