"Dit was van een ander niveau, daar moeten we ons bij neerleggen"

  Hans Vanaken

  Hans Vanaken ging samen met Club Brugge onderuit na een bemoedigend eerste uur.

  "We staan weer met onze voeten op de grond", klonk het bij Club Brugge na de eerste nederlaag van het seizoen, een ontnuchterende 0-5 tegen PSG. 1 speler straalde wel na de match: debutant Charles De Ketelaere. "Ik zal niet snel slapen."

  Clement: "Felicitaties gekregen van PSG voor eerste uur"

  Ondanks de 0-5 kreeg Club-coach Philippe Clement lof van zijn collega Tuchel én van de voorzitter van PSG. "Ze hebben me gefeliciteerd voor dat eerste uur, want er zijn maar weinig ploegen in Frankrijk die zo tegen hen voetballen. Het is ook de enige manier om iets tegen dit PSG te halen."

   

  "Ik ben dan ook tevreden over dat eerste uur. In het laatste halfuur viel alles wel uit elkaar. Ze moeten nog leren over die teleurstelling van de 2e goal heen te stappen en de opdrachten te blijven uitvoeren. Als je maar 1% minder bent, straft PSG dat af. Daarom zijn ze ook top 3 in Europa."

   

  "We hebben gevoetbald zoals we de voorbije weken en maanden hebben gevoetbald. Alleen hebben we gezien dat er nog een niveautje hoger ook is. Daar is niets mis mee. We zullen ons hier snel overheen zetten. Zondag is er ook geen Mbappé als tegenstander."

  Vanaken: "0-5 is toch iets te zwaar"

  "In de eerste helft deden we nog goed mee", analyseert Hans Vanaken de match. "We hadden nog min of meer controle en konden hen ook onder druk zetten. Tot aan de 16 was alles oké, maar de laatste pass of actie was telkens net niet goed genoeg."

   

  "In de tweede helft konden we die druk niet meer zetten en liepen we te vaak achter de bal. Mbappé maakt dan het verschil. Dat is een van de beste spelers ter wereld, daarvan kun je dat verwachten. Dit was van een ander niveau, daar moeten we ons bij neerleggen. Al is 0-5 misschien toch iets te zwaar."

  Mignolet: "Weer met onze voeten op de grond"

  Het zal lang geleden zijn dat Simon Mignolet nog eens 5 keer moest vissen. "Dit was niet het resultaat dat we wilden. Nochtans hebben we zo'n 60 minuten goed meegedaan. We hadden zelfs het meeste balbezit, zonder zelf gevaarlijk te zijn."

   

  "Op het einde kregen we er toch nog 4 binnen. In een normale wedstrijd zou zoiets niet gebeuren. Maar na de 0-3 was de veer gebroken. We staan weer met onze voeten op de grond. Met het oog op de match tegen Standard is dat misschien niet zo slecht."

  Met het oog op de match tegen Standard is deze 0-5 misschien niet zo slecht.

  Simon Mignolet

  De Ketelaere: "Van Francs Borains naar PSG is groot verschil"

  Charles De Ketelaere was de vervanger van de geschorste Ruud Vormer. Met hem op het veld deed Club Brugge het een uur lang meer dan behoorlijk. "Ik had nog maar 1 keer gespeeld, tegen Francs Borains. Van Francs Borains naar PSG, dat is toch een groot verschil."

   

  "Ik wist dat de kans groot was dat ik zou spelen, maar vanochtend is pas de knoop doorgehakt. Ik had toch wat spanning, maar zodra de match begon, is dat van me afgevallen. Ik had me voorgenomen scherp te zijn en dat is gelukt."

   

  De Ketelaere heeft zich niet te veel blindgestaard op al die vedetten om hem heen. "Je moet daar nuchter in blijven, anders kun je je match niet spelen. Ik zal pas achteraf beseffen tegen wie ik allemaal gespeeld heb. Ik weet ook al dat ik niet snel zal slapen vannacht."

  Charles De Ketelaere

  Charles De Ketelaere maakte zijn debuut op het hoogste niveau.

  Mechele: "Overdreven cijfers"