• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bocholt boekt weer een Europees succesje

  Bocholt (archieffoto) stoot door in de EHF Cup.

  Achilles Bocholt heeft zich voor de derde ronde van de EHF Cup geplaatst. Dat ging ten koste van het Zwitserse Wacker Thün, dat voor eigen publiek een 19-25-nederlaag moest slikken. De heenwedstrijd had Bocholt vorige week met 34-33 gewonnen.

  Bocholt maakte indruk in de eerste helft. De Belgische kampioen hield er achterin een perfecte organisatie op na en stond in de eerste tien minuten maar twee doelpunten toe.

   

  Toen het ook aanvallend begon te draaien, kregen de Zwitsers meteen een achterstand van vijf doelpunten aangesmeerd. Bij een 10-15 aan de rust konden de Limburgers hardop van kwalificatie voor de derde ronde dromen.     

   

  In de beginfase van de tweede helft herleidde Thün de achterstand tot drie goals (12-15). Vervolgens staken de Limburgers het hoofd opnieuw boven water en werd de wedstrijd gecontroleerd.     

   

  Mogelijke tegenstanders van Bocholt in de derde ronde zijn de Duitse clubs Maagdeburg, Rhein-Neckar Löwen en Melsungen en het Spaanse Cuenca, dat Bocholt vorig seizoen in de derde ronde elimineerde.