Boze Roda JC-fans verjagen nieuwe eigenaar tijdens match uit stadion

  Mauricio Garcia de la Vega was niet welkom.

  Enkele fans van de Nederlandse tweedeklasser Roda JC hebben hun ongenoegen met de gang van zaken bij de club vanavond wel erg duidelijk gemaakt. Mauricio Garcia de la Vega, de Mexicaan die de club zou overnemen, werd tijdens de rust van de partij tegen De Graafschap het stadion uitgezet.

  Na de degradatie naar tweede klasse werd er bij Roda JC naar een overnemer gezocht. Die werd gevonden want de Mexicaan Garcia de la Vega zou de aandelen van de club overkopen. Hij zou ook de schulden van de club afbetalen.

   

  Officieel is de overname nog niet, maar de huidige eigenaar zegt dat alles in kannen en kruiken is. Volgens de fans is dat niet zo en zijn de tekorten nog niet ingelost. Toen ze de nieuwe eigenaar in de tribune zagen zitten, namen ze het heft in eigen handen.

   

  Tientallen supporters namen de Mexicaan vast en duwden hem - letterlijk - naar de uitgang. Uiteindelijk moest de politie tussenkomen, toen het dreigde te ontsporen.

  Beelden van het incident

  Uitleg van de lokale politie over het incident