Ajax ook financiële kampioen in Lage Landen met 51,9 miljoen euro winst

  Ajax kroonde zich onder andere tot landskampioen.

  Het sportieve topseizoen 2018-2019 heeft Ajax ook financieel geen windeieren gelegd. De Nederlandse kampioen maakte bijna 52 miljoen euro winst. Vooral de goeie resultaten in de Champions League bleken bijzonder lucratief.

  Ajax won vorig jaar in eigen land de titel en de beker en schopte het in de Champions League verrassend tot de halve finales. Dat topseizoen vertaalt zich ook naar de boekhouding van de club. Ajax maakte 51,9 miljoen euro netto winst.

   

  De omzet van 93 miljoen werd meer dan verdubbeld naar 199,5 miljoen euro. Dat kwam vooral door de goede resultaten in de Champions League. Ook de kosten van Ajax zijn wel gestegen het afgelopen seizoen van 60 naar 165 miljoen euro, voornamelijk door de gestegen salarissen. 

   

  Het eigen vermogen van Ajax groeide naar 210 miljoen euro. De operationele winst van de club uit Amsterdam is 34,3 miljoen euro