Champions League-avontuur van RSCA-vrouwen zit erop in Kazachstan

  " "

  2 weken geleden in Brussel eindigde de heenmatch tegen BIIK-Kazigoert op 1-1.

  De vrouwenploeg van Anderlecht is er niet in geslaagd om de 1/8e finales van de Champions League te bereiken. Het verloor haar terugmatch in Kazachstan met 2-0 van BIIK-Kazigoert. Twee weken geleden in Brussel was het 1-1.

  Voor de Anderlecht-vrouwen was het de eerste keer dat ze de knock-outfase van het kampioenenbal bereikten, na een fraaie groepsfase. In de heenmatch tegen BIIK wiste Britt Vanhamel de 0-1 uit.In Simkent moesten de vrouwen van coach Patrick Wachel beter doen dan de 1-1 of winnen.

   

  Dat lukte evenwel niet. Bij de rust stonden de bezoekers 1-0 in het krijt, op het einde verdubbelde de thuisploeg die voorsprong vanaf de stip: 2-0 en Europese avontuur voor Anderlecht over. BIIK-Kazigoert was geen aantrekkelijke tegenstander, maar raakt wel voor de 3e keer in 4 jaar bij de beste 16.