Wat doen Van Avermaet en co in Yorkshire? "Playstation, filmpje en siësta"

  Dinsdagnamiddag zijn Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Dylan Teuns en Tim Declercq vanop de luchthaven van Zaventem naar het WK wielrennen in Yorkshire vertrokken. Met nog bijna een hele week vóór de start vroegen wij ons af wat renners zoal doen om de tijd te doden en of ze speciale rituelen hebben.

  "Vooral rusten en proberen je wat bezig te houden"

  Voor Greg Van Avermaet komt dit vertrek met de nationale ploeg wat vroeg. "Ik ben blij dat ik nog enkele dagen thuis geweest ben. De dagen voor het WK kun je toch niet veel meer doen qua training. Het is vooral rusten op bed, wat lezen en je proberen bezighouden met de ploegmaten."

   

  Als kamergenoot van Oliver Naesen weet Van Avermaet wat hem te wachten staat. "Ja, ik zal zijn sparringpartner moeten worden op de Playstation. Hopelijk kan ik hem daar ook kloppen", zegt Van Avermaet.

   

  Naesen is inderdaad de man van het entertainment. "Ik heb eigenlijk vanalles mee voor tijdverdrijf. Een Playstation en een iPad om films op te bekijken zijn de belangrijkste attributen", zegt Naesen.

   

  "Ik heb eigenlijk enkel FIFA mee nu, dat is voetbal, maar ik denk dat ik nog een racespel ga installeren. Het hangt er een beetje vanaf wat de rest wil."

   

  Dylan Teuns houdt het dan weer liever iets rustiger. "Ik ben niet echt een lezer, dus geef mij maar een film of één of andere serie. En af en toe een siësta, dat kan ook van pas komen."

  "Rituelen? Dat helpt toch niet!"

  Wanneer we peilen naar rituelen of vormen van bijgeloof voor zo'n belangrijke wedstrijd komen we bij onze profs van een kale reis terug.

   

  Bij Dylan Teuns is het antwoord kort en krachtig: "Rituelen? Absoluut niet en ook niet bijgelovig." Oliver Naesen sluit zich hier graag bij aan: "Neen, geen bijgeloof, dat helpt toch meestal niet, denk ik."

   

  De enige die er toch een klein ritueel op nahoudt is Greg Van Avermaet. "Ik sla meestal een kruisteken en hoop dat alles in orde komt. Of ik nu laatste of eerste ben, dat maakt niet uit. Misschien is dat een ritueel waaraan ik vasthoud. Maar voor de rest ben ik niet bijgelovig."

  Bekijk hier het interview met Greg, Oliver en Dylan

  VIDEO: Eerste verkenning WK-parcours