VIDEO: "Coach" Nadal geeft Federer tips tijdens wedstrijd

    In Genève vindt dit weekend de Laver Cup plaats. Op het tennistoernooi vol met tennistoppers bekampt Team Europe er Team World. Roger Federer won er vandaag van Nick Kyrgios. Opvallend: tijdens de wedstrijd kon hij rekenen op advies van collega Rafael Nadal.

    De Spanjaard, die de statistieken tijdens de wedstrijd goed bijhield, gaf zijn Zwitserse ploeggenoot onder andere het advies om de rally's langer te maken. Federer, die de eerste set verloren had, boog zijn achterstand om en versloeg Kyrgios in de supertiebreak. Of de tips van Nadal daar voor iets tussenzaten laten we in het midden.

    Na twee dagen staat het 5-3 in het voordeel van Team Europe. Naast Federer en Nadal vertegenwoordigen ook nog Zverev, Thiem, Fognini, Bautista-Agut en Tsitsipas het Europese continent. Team World bestaat uit Isner, Kyrgios, Shapovalov, Sock, Fritz en Raonic. David Goffin is er dit jaar dus niet bij.