Pro League voert strijd tegen pyrotechniek op: "Laat Voetbalwet sneller gelden"

  "Het gebruik van pyrotechniek door supporters in en rond een voetbalstadion is en blijft gevaarlijk."

  De Pro League heeft aan de overheid gevraagd om sneller in te grijpen tegen voetbalsupporters die pyrotechnisch materiaal afsteken. "De clubs blijven ook inzetten op sensibilisering, dialoog en repressie", klinkt het bij de vereniging voor Belgische profclubs.

  Het management van de Pro League en een delegatie van de KBVB zaten vandaag samen met minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V). Het ging tijdens de vergadering voornamelijk over het gebruik van pyrotechnisch materiaal in voetbalstadions. 

   

  De Pro League wil dat vanuit de overheid sneller wordt ingegrepen tegen supporters die pyrotechnisch materiaal afsteken. "De Minister gaf aan onze opmerkingen ter harte te nemen en snel een volgend overleg te zullen organiseren", staat te lezen in een persbericht. 

   

  "De clubs blijven intussen inzetten op sensibilisering, dialoog en repressie", klinkt het nog. "Het gebruik van pyrotechniek door supporters in en rond een voetbalstadion is en blijft gevaarlijk, zowel voor de gebruikers als voor alle omstaanders. Bovendien is het ook nadrukkelijk verboden door zowel de Voetbalwet als de reglementen van inwendige orde van alle stadions."

   

  De Pro League drong er bij Binnenlandse Zaken op aan om de Voetbalwet sneller te laten gelden, zodat supporters die zich toch misdragen in een stadion ook burgerrechtelijk bestraft kunnen worden.

   

  Daarnaast eist de Pro League dat alle clubs op gelijke voet worden behandeld en dat over het volledige grondgebied. Tot slot moet volgens de profclubs de samenwerking tussen de voetbalactoren, de administratieve overheid en justitie efficiënter.