Stuyven mag niet naar het WK: "Snap dit niet goed, ben zwaar ontgoocheld"

  Jasper Stuyven: "Ik begrijp dit niet goed."

  Jasper Stuyven: "Ik begrijp dit niet goed."

  Jasper Stuyven is uit de boot gevallen bij de WK-selectie. Zijn naam staat alleen op de lijst van reserves. "Ik voelde het aankomen, maar ben toch zwaar ontgoocheld", zegt Stuyven.

  Jasper Stuyven heeft geen al te best voorjaar achter de rug, maar reed daarna wel een sterke Tour de France, won het eindklassement in de Ronde van Duitsland eind augustus, werd 5e in de Brussels Cycling Classic, 6e in de GP de Fourmies en 5e in de GP Québec.

   

  "Ik begrijp niet goed dat ik er niet bij ben in de selectie", zegt Stuyven. "Welke renners kunnen buiten Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert, onze kopmannen, betere resultaten voorleggen dan ik?"

   

  "Ik denk dat mijn voorjaar zeker nog meegespeeld heeft in de beslissing van de coach en dat is jammer, want ik ging er toch vanuit dat rekening gehouden werd met de vorm en de resultaten in deze periode."

   

  "Ik koers heel sterk, heb blijk gegeven van een goede conditie en wilde graag naar dat WK, maar blijkbaar is dat eindklassement winnen in Duitsland toch niet voldoende." 

  Welke renners kunnen buiten Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert, onze kopmannen, betere resultaten voorleggen dan ik?

  "Ik had een plaats verdiend in de selectie"

  Stuvyen voelde de bui wel hangen. "Er was niet zo veel communicatie met bondscoach Rik Verbrugghe."

   

  "Ik heb Rik zelf eerst eens moeten bellen om te informeren en dan hoorde ik dat ik niet bij de eerste vijf was. Dan hoop je wel nog om bij die laatste drie opgenomen te worden, maar ik had er eigenlijk al geen al te best gevoel meer bij."

   

  De ontgoocheling zit diep. "Ja, ik had hier naar toegewerkt, ik wilde er graag bij zijn."

   

  "Natuurlijk weet ik dat veel Belgen naar het WK konden, zeker op dat parcours. Maar dat ik er niet bij ben, vind ik heel jammer. Ik had een plek verdiend in die selectie."

   

  "Ik ben zwaar ontgoocheld, veel meer dan bij mijn niet-selectie voor het WK in Ponferrada in 2014. Toen was ik nog maar net prof en voelde dat anders aan. Het zal een tijdje duren voor ik dit verwerkt heb."  

  "Als reserve mee? Mijn hoofd staat niet naar het WK"

  Stuyven is wel reserve. "Ik wens niemand ziekte toe of pech. Dat hoop je niet voor je collega's. En als ik dan word opgeroepen, zal ik de beslissing om te gaan laten afhangen van het moment. Mijn hoofd staat nu niet echt meer naar dat WK."

   

  "Woensdag rijd ik nog de GP de Wallonie (die hij vorig jaar won, red) en dan zet ik misschien wel een punt achter mijn seizoen. Dit hakt er immers toch even in."