De Gea staat nog 3 jaar langer onder United-lat voor pak meer centen

  David De Gea, al 8 jaar de doelman van Manchester United, heeft zijn contract bij de Engelse topclub tot 2023 verlengd. De 28-jarige Spanjaard werd het hof gemaakt door PSG en Juventus, maar wordt volgens de Britse pers de best betaalde doelman ter wereld. 

  De Gea kwam op zijn 20e van Atletico Madrid over om Edwin van der Sar op te volgen in Manchester. Van zijn 367 wedstrijden voor ManU hield hij 130 keer zijn net schoon. Hij won 3 keer de Engelse Supercup en voorts de League Cup, de FA Cup, de Premier League en de Europa League.

   

  Met zijn krabbel - voor 3 jaar met een optie op een 4e - verzekert de keeper zich van een salaris van ongeveer 15 miljoen euro, weet de Britse pers, meer dan Paul Pogba en Alexis Sanchez. Geen doelman zou meer verdienen op deze planeet.

   

  De Gea neemt de onzekerheid over zijn toekomst bij United weg. "Mijn toekomst ligt nu vast. Het enige wat ik nu nog wil, is om het team opnieuw aan trofeeën te helpen. Ik geloof erin dat we dat samen kunnen. Het is een voorrecht om hier al 8 jaar te zijn, ik had toen nooit gedacht 350 wedstrijden te halen. De kans om te blijven is een hele eer."

   

  Coach Ole Gunnar Solskjaer is in de wolken: "De voorbije jaren heeft David bewezen dat hij de beste ter wereld is. Hij is van vitaal belang voor onze plannen om United weer te brengen waar het thuishoort."

  Tweets over de deal: