Nederland heeft geen genade voor België op EK baseball

  De Red Hawks zijn uitgeschakeld op het EK.

  De Red Hawks zijn uitgeschakeld op het EK.

  De Belgische baseballers hebben zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het EK. Tegen het oppermachtige Nederland kwamen de Red Hawks er nauwelijks aan te pas: 17-2.

   België nam in de eerste inning door honkslagen van Reina en Dille nog een 2-0-voorsprong, maar in de gelijkmakende slagbeurt maakte Nederland duidelijk hoe de verhoudingen werkelijk lagen.

   

  Met 3 homeruns, goed voor 5 runs, werd het verschil weggepoetst en was de toon gezet. In amper 1u23' stond er na de 5e inning al 17-2 op het bord en zo trad de "mercy rule" in werking: als het verschil na de 5e inning 15 runs of meer is, is de wedstrijd afgelopen, om een grotere afstraffing te voorkomen.

   

  De Red Hawks spelen nu nog twee wedstrijden met de 5e plaats als hoogst mogelijke inzet. Als de Belgen daarin slagen, pakken ze een ticket voor het olympisch kwalificatietoernooi dat volgende week in Bologna en Parma gehouden wordt.