Operatie van Uran duurt 7 uur en is goed verlopen: "Veel geluk gehad"

  Rigoberto Uran

  Rigoberto Uran stond zesde toen hij moest opgeven in de Vuelta.

  Rigoberto Uran is met succes geopereerd aan de breuken en verwondingen die hij opliep bij een val in de Vuelta. "Na een operatie van 7 uur zei de dokter aan mijn familie dat de puzzelstukjes weer op de juiste plaats lagen."  

  Rigoberto Uran moest na een massale valpartij in de zesde rit van de Ronde van Spanje opgeven. De Colombiaanse kopman van EF Education First brak daarbij zijn sleutelbeen, schouderblad en enkele ribben. Daardoor had hij ook schade aan zijn longen.

   

  "Na een operatie van 7 uur zei de dokter aan mijn familie dat de puzzelstukjes weer op de juiste plaats lagen", schrijft Uran op Instagram. "Volgens de dokter heb ik heel veel geluk gehad. Nu moet ik geduld hebben bij de revalidatie."

   

  De 32-jarige Uran kon nu pas geopereerd worden, omdat de situatie van zijn geperforeerde longen eerst stabiel moest worden. De Colombiaan lag dagenlang op de intensive care van een ziekenhuis in Barcelona. Uran stond op de zesde plaats in de rangschikking toen hij de Vuelta moest verlaten.