Mulder is niet langer stem van FIFA, Joos: "Ik heb ooit eens neen gezegd"

  Filip Joos & Youri Mulder

  Filip Joos en Youri Mulder in Extra Time.

  "Hallo, mijn naam is Youri Mulder, en naast mij zit..." niet Filip Joos. Mulder was 15 jaar lang commentator op het populaire voetbalspel FIFA samen met Evert ten Napel. In Extra Time onthulde Filip Joos dat ook hij werd gevraagd als stem, maar dat hij de aanbieding afwees.

  Youri Mulder zal in FIFA 2020 niet meer te horen zijn als commentator. Na 15 jaar wordt hij samen met zijn collega Evert ten Napel vervangen door Sierd de Vos en Jeroen Grueter.

   

  “Een schande? Dat vind ik ook”, lacht Mulder. “Of het goed betaalde, mag ik niet zeggen. Ik heb dat samen met Evert 15 jaar lang gedaan. We waren de langstzittende commentatoren, maar op een keer moet je eens wat anders gaan doen.”

   

  Ook in Vlaanderen krijgen de FIFA-spelers de Nederlandse commentaar te horen. Mulder dacht dat EA ooit Frank Raes weleens zou vragen. Maar het was Filip Joos die werd gevraagd. “Ik heb ooit eens neen gezegd”, onthult Joos. “Dan moet je fake zinnetjes inspreken. Oh, wat een geweldige bal”, klinkt de poging van Joos.

  Bekijk het fragment met Mulder en Joos