• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Van de nieuwe spelers kan Deli mij voorlopig meer charmeren dan Okereke"

  Analist Eddy Snelders zat woensdagavond voor Sporza op de perstribune van Jan Breydel. Hij zag hoe Club Brugge zijn eerste belangrijke opdracht van het seizoen tot een goed einde bracht. "Het is nog vroeg, maar dit Club lijkt me de competitie te gaan domineren", zegt Snelders.

  "Geraamte van de ploeg is behouden"

  Dat er opnieuw twee Belgische vertegenwoordigers zijn in de Champions League dit jaar is volgens Eddy Snelders geen toeval. Hij ziet een positieve evolutie in het Belgische voetbal, met Club Brugge als voortrekker.

   

  "Club haalde het net niet van Genk in de competitie, maar ze hebben het geraamte van hun ploeg behouden en dat versterkt achteraan en in doel. Ook de nieuwe coach is een kind van het huis en alles wat Clement aanraakt momenteel verandert in goud. Daaruit blijkt dat hij een goede trainer is."

   

  "Van de nieuwe spelers kan Deli mij wel charmeren. Hij had de moeilijke taak om Denswil te vervangen, een autoriteit achterin. Ik vind het te vroeg om mee te gaan in de stelling dat Deli beter is dan Denswil, maar op dit moment is zijn evaluatie positief. Hij is soms nog nonchalant, maar trekt verdedigend zijn streng, speelt goed in en durf al eens een risico te nemen."

   

  "Wie ook in het oog springt is Okereke. Voorlopig vind ik hem nog iets minder dan Deli. Tegen Linz speelde hij een goede match. Iemand die voor 8 miljoen euro wordt gehaald komt niet om tegen Waasland-Beveren en Cercle Brugge wat goals te maken. Die moet in de toppers en Europees zijn steentje bijdragen."

  "Denk niet dat Vanaken ooit beter speelde"

  De meest bepalende man in de kwalificatiecampagne van Club Brugge was Hans Vanaken. Ook woensdagavond zorgde hij voor rust door de 1-0 te maken en later zette hij Tau op weg naar de assist voor 2-1. Als Vanaken blijft draaien, zal Club Brugge ook de competitie domineren, denkt Eddy Snelders.

   

  "Ik denk niet dat Vanaken ooit beter heeft gespeeld. Tegen Linz was hij opnieuw meer betrokken bij het spel en dan zie je dat hij de motor van Club is en blijft. In het tactische concept van Clement wordt hij meestal iets minder naar voor geduwd. Het Club van Clement valt veel aan over de flanken en Vanaken is dan de man die infiltreert in de 16."

   

  "Het is nog vroeg, maar dit Club lijkt me de competitie te gaan domineren. Ze hebben goed ingekocht en weinig personeelswissels doorgevoerd. Genk draait dan weer minder. Antwerp, Standard en AA Gent zijn minder wispelturig dan vorig seizoen, maar ze hebben allemaal nog een serieuze kloof te dichten met Club Brugge."