• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Snick sneuvelt in herkansingen op WK, Ryheul en Van Gansbeke out

  " "

  Charline Van Snick pakte dit jaar al 2 WB-medailles: in Jekaterinburg en in Zagreb, telkens brons.

  Charline Van Snick heeft geen medaille kunnen behalen op het WK in Tokio. In de klasse tot 52 kg verloor ze in de herkansingen van een Portugese na een bestraffing. Amber Ryheul botste op de nummer 4 van de wereld in ronde 2. Voor Kenneth Van Gansbeke (-66 kg) was het WK na 1 kamp voorbij. 

  Als nummer 5 van de wereld is Charline Van Snick altijd iemand om in het oog te houden op internationale toernooien. De tweevoudige Europese ex-kampioene in de -48 kg en olympische bronzenmedaillewinnares van Londen 2012 was vrij in de eerste ronde en begon met ippon (armklem) tegen de Canadese Ecaterina Guica (IJF-30).

   

  Tegen de Chinese Liu Liping (IJF-70) controleerde Van Snick de kamp na een waza-ari. Op het eind scoorde ze nog een volle ippon, nadat ze Liu rollend had gegooid. Tegen de Russin Natalja Koezjoetina (IJF-6) in de kwartfinale liep de 28-jarige Belgische tegen 2 bestraffingen aan wegens passiviteit. Haar opponente kreeg 1 straf. Andere scores waren er niet, dus moest een golden score beslissen. Daarin  kostte een schijnaanval - bestraft door de videoref - haar een derde bestraffing en de bijhorende uitsluiting.

   

  In de herkansingen moest Van Snick op zoek gaan naar brons. Haar eerste horde was de 37-jarige Portugese Joana Ramos (IJF-22). Daar had ze al twee keer van gewonnen, maar nu kon ze het verschil niet maken. In de verlengingen bleef een score ook uit, beide judoka's stapelden wel de bestraffingen op en een derde straf werd Van Snick fataal.

  Bekijk hier de kampen van Van Snick:

  Jonge Ryheul botst op nummer 4 van de wereld

  Amber Ryheul was in Tokio om te leren. De 21-jarige judoka haalde het vlot met een houdgreep na een minuut in de eerste ronde van Su Khin Khin uit Myanmar, die zonder wereldranking meedeed. Ryheul begon ook zonder complexen aan de tweede ronde tegen de Japanse Ai Shishime, nummer 4 van de wereld en vicewereldkampioene, maar kreeg een waza-ari tegen. Een halve minuut later raakte ze niet meer uit een houdgreep.

  Van Gansbeke (-66 kg) gaat er meteen uit

  Kenneth Van Gansbeke (-66 kg) opende als nummer 30 van de wereld tegen de Wit-Rus Dzmitri Minkov (IJF-41). Onze landgenoot, die nog altijd wat last had van verrokken kruisbanden, liep tegen 2 waza-ari's aan en zijn WK zat er meteen in de eerste ronde op.