Tegenvallende Afrika Cup kost Seedorf en Kluivert de kop bij Kameroen

    Clarence Seedorf en assistent Patrick Kluivert staan niet langer aan het roer van de nationale ploeg van Kameroen. De Nederlandse oud-internationals betalen het gelag voor de tegenvallende Afrika Cup van deze maand. De titelverdediger sneuvelde in de achtste finales tegen Nigeria.

    Seedorf volgde vorig jaar in augustus Hugo Broos op als bondscoach van Kameroen, die ontslagen werd nadat hij Kameroen niet naar het WK in Rusland kon loodsen. Met Patrick Kluivert kreeg Seedorf een vriend en voormalige ploeggenoot als assistent.

     

    Kameroen trok als titelverdediger met ambitie naar de Afrika Cup, nadat ze in 2017 onder Hugo Broos voor de eerste keer in 15 jaar Afrikaans kampioen waren geworden. Maar de Ontembare Leeuwen presteerden onder de verwachtingen en verloren in hun achtste finale met 3-2 van Nigeria.