• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Ligt landt in Turijn en groet Juve-fans: "Heel blij hier te zijn"

  Matthijs de Ligt arriveert in stijl in Turijn.

  Matthijs de Ligt arriveert in stijl in Turijn.

  Matthijs de Ligt is aangekomen in Italië om zijn transfer naar Juventus af te ronden. "Ik ben heel blij om hier te zijn", zei de Nederlandse verdediger in een eerste videoboodschap aan de Juventus-supporters.

  De overgang van Ajax-verdediger Matthijs de Ligt naar Juventus zit al een tijdje in de pijplijn en is nu in de finale fase beland. De 19-jarige Nederlander moet Ajax zo'n 75 miljoen euro opleveren. De Ligt zal woensdag zijn medische testen afleggen in Turijn, alvorens zijn handtekening te zetten onder zijn contract bij de Italiaanse recordkampioen.

   

  "Hallo, ik ben hen heel blij om hier te zijn", sprak De Ligt de Juventus-fans toe meteen na zijn aankomst in Turijn. Volgens de geruchten hadden ook PSG en Barcelona verregaande interesse in de verdediger, maar nu is het dus duidelijk dat Juve de strijd om het Nederlandse toptalent gewonnen heeft.