• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Beerschot: "Verzet van KBVB en Pro League zou een kaakslag zijn"

  Wordt het de Jupiler Pro League of de Proximus League voor Beerschot?

  Beerschot heeft de voetbalbond en de Pro League gevraagd om het vonnis van het BAS af te wachten. De KBVB en de Pro League willen derdenverzet aantekenen tegen de beschikking van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg die ervoor zorgt dat de competities niet van start kunnen gaan.

  Gisteren meldde de KBVB dat het derdenverzet zou aantekenen. In een verklaring op de website reageert Beerschot: "Beerschot is verbaasd dat de KBVB en Pro League verzet overwegen en op die manier mogelijk een sanctie voor KV Mechelen uitsluiten."

   

  "De voorbije maanden werden tal van initiatieven genomen om het voetbal weer proper te maken. Verzet aantekenen zou volledig ingaan tegen deze filosofie. Het organiseren van een competitie voor de uitspraak van het BAS zou een nieuwe kaakslag zijn voor het Belgische voetbal."

   

  Beerschot gaat zelfs nog een stapje verder. "Dit zou een overwinning zijn voor valsspelers die in de voorbije maanden alles geprobeerd hebben om een sanctie te ontlopen door een eerlijk proces te vertragen en hiaten in het reglement te misbruiken."

   

  Het verzet van de KBVB en de Pro League komt er nadat Beerschot vrijdag bij hoogdringendheid een eenzijdig verzoekschrift had ingediend bij de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel. Die oordeelde dat er moest gewacht worden op de finale uitspraak van het BAS alvorens de reeksen samen te stellen.

   

  Het BAS had eerder tussentijds beslist dat KV Mechelen en Waasland-Beveren niet konden degraderen, omdat de bondsactie wegens vermeende matchfixing te laat was ingesteld. Over de schuldvraag en andere straffen sprak het BAS zich nog niet uit.