• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Nieuw bondsreglement zal pas in seizoen 2020-2021 klaar zijn"

  De voorbije maanden was er veel kritiek op het verouderde Belgische bondsreglement. De voetbalbond is ook zelf niet langer tevreden met zijn reglement. Het heeft een werkgroep opgericht om zich over de regels te buigen. Pas tegen het seizoen 2020-2021 zullen we het resultaat kennen.

  Peter Bossaert, de CEO van de voetbalbond, gaf in 2018 professor sportrecht Frank Hendrickx van de KU Leuven de opdracht om zich te buigen over het het huidige reglement. Regel per regel kijkt een werkgroep onder leiding van Hendrickx wat er beter en/of duidelijker kan.

   

  "Het is een groot werk, maar het staat volledig los van lopende zaken (een verwijzing naar het voetbalschandaal rond KV Mechelen en Waasland-Beveren). Het is een reglement voor de toekomst", zegt professor Hendrickx. "Het is belangrijk dat supporters weten dat het gemoderniseerde reglement niet met terugwerkende kracht kan toegepast worden."

   

  De werkgroep hoopt deze zomer zijn opdracht te kunnen afronden, maar dat betekent niet dat we het komende seizoen ook een nieuw bondsreglement zullen hebben. "Ik denk dat het belangrijker is dat we grondig te werk gaan, dan snel", zegt professor Hendrickx.

   

  "Daarna moet een herziening nog goedgekeurd worden door de bevoegde instanties bij de bond. Als je naar het hele pakket kijkt, dan moet je rekenen op een nieuw reglement in het seizoen 2020-2021."