• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Oliver Naesen haalt broer Lawrence naar AG2R: "Versterking voor klassiekers"

  Oliver en Lawrence Naesen

  Lawrence Naesen (r) is 2 jaar jonger dan zijn broer Oliver (l).

  De kans is groot dat Lawrence Naesen volgend seizoen net als zijn broer Oliver voor AG2R zal rijden. "Al mag ik daar pas officieel op 1 augustus op reageren", lacht Oliver veelbetekenend.

  Tijdens de Tour de France gonst het traditiegetrouw van de transfergeruchten, sommige al wat hardnekkiger dan andere. Zoals dat Lawrence Naesen Lotto-Soudal wisselt voor AG2R, de ploeg van zijn broer Oliver.

   

  "Dat is een vervelend onderwerp vóór de start van de transferperiode", wringt Oliver zich vanuit de Tour in een paar bochten. "Eigenlijk kunnen we daar pas op 1 augustus op reageren."

   

  Oliver weet wel waarom zijn broer Lawrence een ideale aanwinst zou zijn. "Hij is een versterking voor de klassiekers, heeft parcourskennis, is rap aan de finish en is ook niet te duur. Het is wel niet zo dat ik hem per se in de ploeg wil hebben om een kamergenoot te hebben of iemand die hetzelfde programma rijdt als ik."

   

  Lawrence Naesen begon net als zijn oudere broer pas op latere leeftijd met koersen. Via Cibel en WB Veranclassic schopte hij het tot Lotto-Soudal, waar hij dit seizoen bewees prijsjes te kunnen rijden, zoals in de Bredene Koksijde Classic (7e), Nokere Koerse (10e) en de Eschborn-Frankfurt (8e).

  Lawrence: "Als ik moet rijden voor kopman, dan liefst mijn broer"

  Lawrence Naesen was vandaag te gast in Sporza Tour, maar ook hij liet niet helemaal in zijn kaarten kijken. "Hoe ik zou reageren, mocht er op 1 augustus bekendgemaakt worden dat ik naar AG2R ga? Dat zou mooi nieuws zijn, hé."

   

  "Ik zal wellicht voor eeuwig een helper zijn, maar als ik dan toch voor een kopman moet rijden, waarom dan niet mijn eigen broer? Dat ik hem aan een grote zege kan helpen. Ollie is een kopman die graag zijn ploeg nog diep in de finale bij hem heeft. Dat staat mij wel aan."