Vanspeybrouck strandt op 4 seconden van proloogzege in Oostenrijk

  Jannik Steimle mocht de champagne laten knallen in Oostenrijk.

  Jannik Steimle mocht de champagne laten knallen in Oostenrijk.

  In de schaduw van de Ronde van Frankrijk is zaterdag ook de Ronde van Oostenrijk op gang geschoten. De overwinning in de proloog was voor de Duitser Jannik Steimle. Pieter Vanspeybrouck werd derde.

  Geen zware opdracht in de proloog van de Ronde van Oostenrijk. De renners kregen een tijdritje van 2,5 kilometer voorgeschoteld. Jannik Steimle (Team Vorarlberg) moest al vroeg aan de bak en zette met 2'50" een chrono neer waar iedereen zijn tanden op stuk beet. De Oostenrijkse hardrijder Matthias Brändle strandde op één seconde.

   

  Pieter Vanspeybrouck (Wanty-Groupe Gobert) was de eerste Belg op de 3e plaats, op 4 seconden van winnaar Steimle. "Het doet deugd om na een lange tijd opnieuw een ereplaats te pakken", zegt Vanspeybrouck.

   

  "Na een minder voorjaar voel ik me sinds de Vierdaagse van Duinkerke opnieuw beter. Korte opdrachten zoals deze liggen me wel, ik keek uit naar deze proloog. Ook al had ik het voelen aankomen dat ik net buiten de selectie voor de Ronde van Frankrijk zou vallen, was ik toch teleurgesteld. Maar al snel kon ik de knop omdraaien en me focussen op deze Ronde van Oostenrijk. Vorig jaar was dit een enorm zware ronde, deze editie lijkt me iets minder hard, voor mezelf zie ik vooral de komende twee dagen mogelijkheden"

  Uitslag en stand:

  1. Jannik Steimle (Dui) in 2'50"
  2. Matthias Brändle (Oos) op 1"
  3. Pieter Vanspeybrouck 4"
  4. Tom Wirtgen (Lux) z.t.
  5. Emils Liepins (Let)
  6. Josef Cerny (Tsj) 5"
  7. Tom Devriendt 6"
  8. Patrick Gamper (Oos)
  9. Lukasz Owsian (Pol)
  10. Enrico Gasparotto (Ita)