Raman draagt komend seizoen het koningsblauwe shirt van Schalke 04

  Raman krijgt in Gelsenkirchen het rugnummer 9.

  Benito Raman heeft zijn transfer naar Schalke 04 beet. De Belgische flankaanvaller flirtte al enige tijd met de club, pas vandaag werd de deal helemaal beklonken. Raman, die Fortuna Düsseldorf verlaat, tekent bij Schalke een contract voor 5 seizoenen en krijgt het rugnummer 9.

  "We hebben Raman het voorbije seizoen van dichtbij bekeken. Hij trok onze aandacht dankzij zijn neus voor goals en zijn loopvermogen. We zijn er zeker van dat hij met zijn speelstijl snel de harten van onze fans zal veroveren", laat Schalke weten.

   

  Ook Raman is in de wolken met zijn transfer. "In het verleden hebben enkele Belgen furore gemaakt in het shirt van Schalke. Als ik hetzelfde kan betekenen voor de club, zal ik heel fier zijn." Bij Schalke treedt Raman in de voetsporen van Marc Wilmots, Emile Mpenza, Michaël Goossens, Nico Van Kerckhoven en Sven Vermant.

   

  Raman maakte in de zomer van 2017 de overstap naar toenmalig tweedeklasser Fortuna Düsseldorf. Daar was hij in zijn eerste seizoen met 10 goals en 3 assists een bepalende factor in de strijd om promotie. Het afgelopen seizoen bevestigde hij in de Bundesliga met opnieuw 10 doelpunten en 4 assists.

   

  In België kennen we Raman van passages bij Gent (waarmee hij in 2015 kampioen werd), Beerschot, Kortrijk, STVV en Standard.