Meertens: "Belgian Cats missen een gouden kans op een EK-finale"

  De teleurstelling bij de Belgian Cats was van de gezichten af te lezen.

  De teleurstelling bij de Belgian Cats was van de gezichten af te lezen.

  De Belgische vrouwen hebben zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de halve finales op het EK basketbal. "Verliezen na de beste prestatie is zuur", vindt Sporza-commentator Kris Meertens.

  De Belgian Cats verloren met 84-80 van Frankrijk na 1 verlenging. In de reguliere speeltijd leidde België met nog 1 minuut op de klok met 3 punten verschil, maar Frankrijk gooide na een aanvallende rebound nog een driepunter binnen. "Dat mag niet gebeuren, maar het is gebeurd", zegt Kris Meertens.

   

  "In de verlenging viel Emma Meesseman dan ook nog uit met 5 fouten en die hebben we enorm gemist op het einde. Collectief vond ik het wel de beste prestatie van de Belgian Cats op dit EK. Net daarom is het zo jammer. Verliezen na de beste prestatie is zuur."

   

  "Ik denk dat België hier een gouden kans mist op een finale. Groot-Brittannië in de halve finales, dat is toch niet van het niveau van Frankrijk of België. Het is de match van de gemiste kans. Heel jammer."

   

  "Zelf hebben ze wel altijd gezegd dat de top 6 de doelstelling was en na vanavond denk ik ook dat dat zal gebeuren. Ik verwacht dat de Cats het goede van hun match tegen Frankrijk zullen meenemen en zaterdag mentaal klaar zullen zijn voor Hongarije." De top 6 van het EK krijgt een ticket voor het olympisch kwalificatietoernooi.