Lotto-Soudal vertrekt met 6 Belgen naar de Ronde van Frankrijk

  Tiesj Benoot en Tim Wellens rijden de Tour.

  Lotto-Soudal heeft vanochtend zijn selectie voor de Ronde van Frankrijk vrijgegeven. In de groep van 8 vinden we maar liefst 6 Belgen terug.  

  Met Tim Wellens, Tiesj Benoot, Jasper De Buyst, Maxime Monfort, Thomas De Gendt en Jens Keukeleire zijn de Belgen rijkelijk bedeeld.

   

  De twee niet-Belgen in de selectie zijn de Australiër Caleb Ewan en de Duitser Roger Kluge.

  "Sterkst mogelijke ploeg"

  "Het was niet zo heel moeilijk om onze Tour-selectie op papier te zetten", zegt Marc Sergeant, manager van Lotto-Soudal.

   

  "Ik denk dat we de sterkst mogelijke ploeg afvaardigen. In de Tour draait het rond drie thema’s: sprintetappes, ritten voor aanvallers en bergetappes."

   

  "Enkel in de bergetappes wordt het voor ons niet gemakkelijk om een ritzege weg te kapen en is het voor Lotto-Soudal in die ritten ook aanvallen geblazen."

   

  "Hoewel er al enkele klassementsrenners verstek lieten gaan, hebben wij geen echte ambities voor het algemene klassement. Wij zetten vol in op ritwinst."

   

  "Voor Caleb Ewan wordt het zijn eerste deelname aan de Ronde van Frankrijk, maar toch zal hij zichzelf de nodige druk opleggen. Met drie ritzeges in de Giro en ééntje in de Vuelta op zijn palmares denk ik dat de ambitie om ook een Tour-etappe te winnen automatisch komt."

   

  "Caleb zal tijdens de sprintvoorbereiding perfect worden ondersteund door onder meer Jasper De Buyst en Roger Kluge, maar evengoed door zijn andere ploegmaats."

   

  "Op een bepaald moment in de wedstrijd moeten de sprintersploegen hun verantwoordelijkheid opnemen en daarom selecteerden we Maxime Monfort. Hij moet het peloton op sleeptouw nemen tijdens de sprintetappes."

   

  "Dat neemt natuurlijk niet weg dat Maxime ook zijn kans mag gaan in andere ritten, maar hij zal tijdens de sprintetappes iets dieper in het krachtenarsenaal moeten tasten dan onze andere vrijbuiters."

  "Openingsetappe biedt meteen een kans"

  "Jens Keukeleire kan - net zoals Benoot en Wellens - zijn steentje bijdragen tijdens de sprintvoorbereiding. Voor mij is het duidelijk: tijdens een sprintetappe rijden de 7 andere renners voor Caleb. Maar in de andere ritten kan ook Ewan zijn duit in het zakje doen voor vrijbuiters zoals Benoot, De Gendt en Wellens."


  "Laat ons beginnen met de ambitie uit te spreken om één rit te winnen. Echter weet ik uit ervaring: zodra je één ritzege boekt, komt er makkelijker een tweede. De openingsetappe biedt meteen een kans daartoe en we gaan die opportuniteit proberen te benutten. Zo niet, dan zullen we de focus verleggen op de volgende etappes", besluit Sergeant.

  Renners kondigen zelf hun selectie aan: