Trossard bereikt akkoord met Brighton: "Woensdag tekent hij contract voor 5 jaar"

  Trossard was sinds 2012 eigendom van KRC Genk.

  Trossard was sinds 2012 eigendom van KRC Genk.

  Leandro Trossard heeft al afscheid genomen van de KRC Genk-fans. Het 24-jarige goudhaantje heeft een akkoord bereikt met Premier League-club Brighton & Hove Albion.

  Dat KRC Genk Leandro Trossard ziet vertrekken, is geen verrassing. Bij de landskampioen was hij afgelopen seizoen de absolute smaakmaker, de topclubs stonden in een rijtje.

   

  Vanavond kwam Leandro Trossard tot een akkoord met Brighton & Hove Albion, dat vorig seizoen net niet degradeerde uit de Premier League.

   

  "Leandro zal woensdag een contract tekenen van 5 jaar bij Brighton", zegt Trossards zaakwaarnemer Josy Comhair. "Waarom Brighton? Het is een familieclub net zoals KRC Genk. En ze willen een team bouwen rond Leandro. Hij zal er dus meer speelkansen krijgen dan bij, bijvoorbeeld, Arsenal."

   

  Op Facebook nam Trossard al afscheid van de Genk-fans. "Beste supporters, morgen leg ik medische testen af bij Brighton", schrijft Trossard. "Het is een wens die uitkomt om te spelen in de Premier League."

   

  "Ik zou de Genkse supporters willen bedanken voor de afgelopen jaren. De titel was een mooi afscheid van deze club. Jullie zijn een echte steun geweest voor mij. Als jongen van de streek en als Limburger draag ik jullie altijd in mijn hart. Jullie horen snel van mij."

  De zaakwaarnemer van Trossard geeft tekst en uitleg