• pas verschenen
  • video
  • podcasts

    OPVALLEND: Italiaanse beloften zingen volkslied luid mee, té luid

    Italië organiseert het EK U21 en zijn belofteploeg wil maar wat graag dat toernooi in eigen land winnen. De spelers zijn alvast klaar om er alles voor te geven. Dat blijkt al bij het volkslied, dat luidkeels meegezongen wordt. Te luid voor die ene ballenjongen blijkt.

    Na hun overtuigende zege in de eerste groepsmatch tegen medefavoriet Spanje was het vertrouwen voor de match tegen Polen gisteren groot. De Italianen toonden ook al hun grinta bij het volkslied. Maar de match eindigde op een domper: de Italianen lieten zich met 1-0 verrassen en moeten nu op de laatste speeldag nog vol aan de bak tegen België. De Belgische U21 heeft na een 0 op 6 nog een waterkansje op de halve finales.

    De Italianen zingen het volkslied enthousiast mee: