• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Strijd volgend jaar tegen Cancellara op onder meer de Koppenberg en Oude Kwaremont

  Cancellara won de Ronde van Vlaanderen in 2010, 2013 en 2014.

  Cancellara won de Ronde van Vlaanderen in 2010, 2013 en 2014.

  Fabian Cancellara (38) organiseert volgend jaar voor het eerst in Vlaanderen "Chasing Cancellara". In dat evenement krijgen recreanten de kans om te fietsen tegen en met Fabian Cancellara.

  Na zijn rijkgevulde wielercarrière zette Fabian Cancellara een wielerproject op poten: Chasing Cancellara. Volgend jaar (20-22 maart) strijkt het evenement van de Zwitserse oud-renner neer in Ronse.

   

  Deelnemers krijgen de kans om een fietstocht te doen van 60 of 117 kilometer in de Vlaamse Ardennen. In het gezelschap van Fabian Cancellara. Tijdens de fietstocht worden de passages gechronometreerd over de hellingen, waaronder de Koppenberg, Taaienberg, Paterberg en Oude Kwaremont.

   

   "Ik startte dit project zelf op", zegt Cancellara, die 3 keer de Ronde van Vlaanderen won. "Intussen zijn we al met 3 werknemers. Het was de bedoeling om op maandag en dinsdag niet te werken. Maar vaak lukt dat niet."

   

  "Ik ben heel blij dat het evenement volgend jaar voor het eerst in Vlaanderen plaatsvindt. Het is een plek met veel emoties voor mij", besluit Cancellara. 

   

  Dit jaar streek "Chasing Cancellara" neer in onder meer Zwitserland, Italië, Denemarken en Duitsland.