• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  IN BEELD: Belgische beloften trainen in nagelnieuw trainingscentrum van Sassuolo

  De uitvalsbasis van de Belgen in Italië.

  De Belgische belofteploeg probeert in Italië het mooie weer te maken op het EK. De Belgen bereiden hun groepswedstrijden voor in het trainingscomplex van Sassuolo, dat de Italiaanse club nota bene zelf nog niet in gebruik genomen heeft. Het centrum is geïnspireerd op de werkomgeving van onder meer Bayern München én Racing Genk. 

  Serie A-club Sassuolo zal pas op 1 augustus de nieuwe faciliteiten in gebruik nemen. De club werkt eerst nog een stage af en zal zich dan kunnen uitleven in het splinternieuwe complex. Kostprijs: 12 miljoen euro.

   

  Het gebouw is gebaseerd op het oefencomplex van Bayern München, maar Sassuolo haalde de mosterd ook in België. Sassuolo speelde in 2016-2017 in de Europa League tegen Racing Genk en deed de nodige inspiratie op in Limburg.

   

  De Belgen zijn de eerste voetballers die het complex uittesten. Staan ter beschikking: een fitnesszaal, een verzorgingsruimte, 6 velden, ...

  Bekijk een filmpje van de trainingsruimte van de Belgen:

  FOTO: De Belgen trainen in het Mapei Football Center