• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sunweb zet licht op groen: Dumoulin bereidt Tour voor met hoogtestage

  Tom Dumoulin probeert zich nog klaar te stomen voor de Tour.

  Tom Dumoulin (28) snijdt met een hoogtestage de laatste rechte lijn richting de Ronde van Frankrijk aan. De Nederlander viel uit in de Giro en zijn terugkeer in de Dauphiné verliep niet van een leien dakje. Op hoogte wil Dumoulin, die gisteren nog een kleine ingreep liet uitvoeren, zijn beste benen terugvinden. 

  Tom Dumoulin moest zijn plannen voor de Giro d'Italia al snel opbergen na een zware valpartij, maar de Tour de France als plan B is een parcours met heel wat hindernissen. Dumoulin vierde vorige week zijn rentree in de Dauphiné, maar verscheen zaterdag niet meer aan de start.

   

  Zijn ploeg Sunweb laat weten dat Dumoulin nu een hoogtestage zal aansnijden. De geplaagde knie van de Nederlander werd nog eens grondig onderzocht en Dumoulin onderging gisteren ook nog een kleine ingreep, waarbij een stukje grind werd verwijderd.

   

  "Tom legde vanochtend een testritje af en alles ging goed. Hij vertrekt nu op hoogtestage. Misschien moet het trainingsschema aangepast worden, maar het ziet er goed uit", klinkt het nog.