Emma Meesseman: "Moment is aangebroken om iets groots te doen"

  Emma Meesseman koestert grote ambities.

  Emma Meesseman begint met België op 27 juni aan het EK.

  In de voorbereiding op het EK basketbal mochten de Belgian Cats woensdag voor het eerst Emma Meesseman, Kim Mestdagh en Julie Allemand verwelkomen op de groepstraining. "Het niveau lag meteen hoger", zegt bondscoach Philip Mestdagh.

  De Belgische basketbalvrouwen bereiden zich al een tijdje voor op het EK, dat op 27 juni van start gaat in Servië. Emma Meesseman en Kim Mestdagh sloten vanwege WNBA-verplichtingen pas vorige week aan, terwijl Julie Allemand extra rust kreeg na het behalen van de Franse titel. Woensdag tekende iedereen present voor de training.

   

  "Je kon onmiddellijk zien dat zij een grote impact hebben. Het niveau van de training lag meteen hoger dan dat van onze vorige trainingen", stelde bondscoach Philip Mestdagh vast.

   

  Van het trio Meesseman-Mestdagh-Allemand wordt veel verwacht. "Zij moeten er altijd staan en de meisjes die in hun afwezigheid een stap vooruitgezet hebben, moeten dat niveau nu aanhouden. We moeten kunnen rekenen op meer dan enkel maar die 3 sleutelspeelsters."

   

  Als de Belgian Cats op het EK de top 6 halen, mogen ze naar het olympische kwalificatietoernooi. "De olympische droom hangt hier, maar ik wil de woorden "Olympische Spelen", niet horen", zegt bondscoach Mestdagh. "Het enige dat wij moeten doen, is presteren op het EK."

  De Belgian Cats bereiden zich voor op het EK.

  De Belgian Cats bereiden zich voor op het EK.

  Allemand: "Tony Parker was ontroerd door mijn berichtje"

  Julie Allemand is met veel vertrouwen afgezakt naar de Belgian Cats. Ze speelde een dijk van een seizoen bij Lyon en had een groot aandeel in de Franse titel van haar team. De spelverdeelster heeft wel wat last van haar achillespees.

   

  "In overleg met de staf van de Cats heb ik daarom 10 dagen volledige rust ingebouwd. Er zijn nu 5 groepstrainingen en 5 matchen voor we vertrekken naar Servië. Dat is goed, maar niet veel, dus we moeten er nu echt vol aan beginnen. Ons doel is om de top 6 te halen."

   

  Lyon is de club van de Franse NBA-legende Tony Parker, die deze week zijn afscheid aankondigde als speler. "Ik heb hem gefeliciteerd met zijn fantastische carrière en hij antwoordde dat hij ontroerd was door mijn bericht", zegt Allemand.

   

  "Hij zei dat hij zich nu wat meer met Lyon zal kunnen bezighouden. Dat kan een bijkomende motivatie zijn voor onze ploeg. Hij speelt op dezelfde positie en is een echt voorbeeld voor mij. Ik hoop dat hij mij volgend jaar nog meer tips kan geven."

  Julie Allemand

  Julie Allemand

  Meesseman: "Tijd om iets groots te doen"

  Emma Meesseman was tevreden om weer bij de Cats te zijn. "Echt top. Ik heb er lang naar uitgekeken om weer van de goeie sfeer van de nationale ploeg te kunnen genieten. Ik ben blij dat ik nu hopelijk mijn droom kan vervullen: de 6e plaats op het EK en de Olympische Spelen. Het moment is aangebroken om iets groots te doen voor het Belgische basketbal", klinkt het ambitieus.

   

  "Met mijn vertrouwen zit het zeker goed na een goed seizoen bij Jekaterinenburg. Ik heb geen geheim. Ik train gewoon hard met goede coaches en ik doe het graag, al is Jekaterinenburg niet te vergelijken met de Cats. Dat is totaal anders."

   

  Bij de Washington Mystics heeft Meesseman sinds kort ook Kim Mestdagh als ploeggenote. "Het is leuk om er iemand bij te hebben die ook uit Ieper komt. Samen kunnen we ervaringen delen. Ik ben echt blij dat Kim er is."

  Emma Meesseman

  Emma Meesseman